➡️ Asa cum era de asteptat la Cluj, a fost dezvoltata o aplicatie de tele-asistenta medicala de catre Cluj IT Cluster, experti ai Universitatii Tehnice Cluj-Napoca si compania olandeza Spectator HealthCare Technology al carei beneficiar este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.
➡️ Aplicatia ClujMedicApp poate fi descarcata din GooglePlay si utilizata de catre orice pacient, pentru orice forma de afectiune, astfel incat sa se poata evita un drum la spital si totodata sa poata intra in contact direct cu medici specialisti, inclusiv in sistem video.
➡️ Aplicatia este menita sa ajute pacientii cu sfaturi medicale si consultatii la distanta, in sistem tele-asistenta medicala.
➡️ Se creeaza un cont in care se pot incarca informatii medicale, pe mai multe categorii, in functie de nevoile fiecaruia.➡️ Operatorul din UPU poate vedea istoricul si poate face consultatia la distanta si discuta cu pacientul in functie de aceste date, urmarindu-se astfel in timp si evolutia starii de sanatate.
➡️ Functioneaza deocamdata doar pe sistem Android, insa este in lucru si o versiune pentru iOS.➡️ Aplicatia este atat pentru pacientii COVID-19, cat si pentru cei cu alte afectiuni, pentru pacienti externati care necesita o anumita perioada de monitorizare post-spitaliceasca sau pentru pacienti care se confrunta cu o problema de sanatate care necesita asistenta de specialitate. Aceasta va fi actualizata constant, in functie de nevoile aparute.
➡️ Medicii rezidenti care raspund solicitarilor prin intermediul aplicatiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate si pot apela chiar ei numarul de urgentă 112, daca situatia o impune.➡️ Tele-asistenta medicala este oferita de la doua puncte de lucru: UPU și Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.
Despre autor